Izmenjava/ Vračilo/ Pritožbe

Kako spremeniti ali vrniti blago?

Vsak kupec ima pravico do zamenjave blaga v 30 dneh / dviga v 14 dneh od prejema blaga.

  1. Prosimo, prijavite se v našo Spletno spremembo naročila s svojim e-poštnim naslovom in številko naročila. Videli boste elemente v nakupu in možnost spreminjanja velikosti ali vrnitve elementa. Vpišite razlog za zamenjavo / vrnitev blaga skupaj z vašimi bančnimi podatki (IBAN), za kar vam bomo denar vrnili v roku 14 delovnih dni od dobave vrnjenega blaga.
  2. Po predložitvi spletne prijave boste po e-pošti prejeli potrditev vaše zahteve. Prosimo, natisnite račun in ga fizično položite v paket.

  3. Blago se lahko zamenja / vrne po pošti ali kurirskih podjetjih, nam ga pošljite na naslov: Packeta International s.r.o. - Depot Maribor, ID 904 81 768 – holokolo.si, Tržaška cesta 43, 2000 Maribor. Hranite dokazilo o pošiljki blaga (npr. dobavnica).

  4. Blago je treba vrniti neuporabljeno, v prvotnem stanju, z vsemi nalepkami in originalno embalažo. V nasprotnem primeru lahko odštejemo škodo, ki je nastala iz vračilnega zneska.

  5. Po prejemu blaga, ki ste ga poslali, bomo blago pregledali in vas po elektronski pošti obvestili o postopku zamenjave ali odpovedi poslanih predmetov. Čas izmenjave je odvisen od trenutne zaloge (največ 14 delovnih dni). Če imamo blago na zalogi, pošljemo zahtevano velikost isti dan. Če so artikli vaše velikosti razprodani, vas bo naš center za pomoč strankam čim prej obvestil. Ob pošiljanju novega blaga vam bomo po elektronski pošti sporočili.

  6. Stroške pošiljanja zamenjanega izdelka v celoti nosi stranka. Če je vračilo blaga posledica napake prodajalca, stroške vračila blaga krije prodajalec.

Če je blago vrnjeno v roku 14-dnevnega zakonskega roka, ko je skupna vrednost naročila manjša od 99,00€ po vračilu dela kupljenega blaga (kar je minimalna vrednost naročila, ko e-trgovina zagotavlja brezplačno dostavo), stroški dostave bo plačala stranka.

 

Kako naprej v obravnavo pritožb?

Blago je zajeto v garancijskem roku 24 mesecev v skladu z veljavno zakonodajo, ko lahko stranka zahteva kakovost in funkcionalnost kupljenega blaga.

  1. Prosimo, prijavite se v našo Spletno spremembo naročila s svojim e-poštnim naslovom in številko naročila. Videli boste elemente nakupa in možnost izbire zahtevka za izdelek. Navedite razlog za zahtevek.

  2. Po predložitvi spletnega zahtevka boste na vaš e-poštni naslov prejeli potrditev registracije vaše zahteve. Prosimo, natisnite račun in ga fizično položite v paket.

  3. Blago pošljite s priporočeno pošto ali po pošti na naslov: Packeta International s.r.o. - Depot Maribor, ID 904 81 768 – holokolo.si, Tržaška cesta 43, 2000 Maribor. Hranite dokazilo o pošiljki blaga (npr. dobavnica).

  4. Po prejemu blaga, ki ste ga poslali, ga bomo preverili in vas po elektronski pošti obvestili o postopku zahtevka. Pritožbe, vključno z odpravo napak, bodo poravnane brez nepotrebnega odlašanja, najpozneje v 30 dneh od datuma zahtevka.

Stroške predložitve novega izdelka in stroške pritožbe kupca v celoti nosi prodajalec, če je pritožba utemeljena.