• Vrnitev na 30 dni
  • Brezplačna dostava iz 65 €

Pogoji poslovanja

1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ZA NAKUP BLAGA IN UPORABO STORITEV

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa prek spletne trgovine holokolo.si, ki je dostopna na povezavi http://www.holokolo.si  (v nadaljevanju: »Spletna trgovina«) in jo upravlja družba:

CYCLESTORE s.r.o., s sedežem na Za koníčkom 1/D, 902 01 Pezinok, Slovaška davčna št.: 53 423 534 , zapisana v Okrožnem sodišču Bratislava I, Oddelek: Sro, Vložka št.: 148725/B, matična št.: 21 213 62 716 (v nadaljevanju »prodajalec«). Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

Kupec se strinja s splošnimi pogoji, ki so veljavni takoj v trenutku nakupa oziroma oddaje spletnega naročila. Uporabnik (v nadaljevanju tudi »kupec«) je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Ponuba blaga je navedena v spletni trgovini, ampak prodajalec ne zagotavlja dostopnosti vsega navedenega blaga. Dobavljivost blaga se v imenu kupca preveri ob prejemu naročila.

2. INFORMACIJA O PONUDNIKU IN KONTAKTNI PODATKI

Odgovorna oseba:

Peter Podstrelenec

Za koníčkom 3928/1D

Pezinok 902 01

Slovaška

e-mail: info@holokolo.si

Center za pomoč uporabnikom:

+386 1 777 50 73

Organ nadzora:

Slovaška tržna inšpekcija (SOI), Inšpektorat SOI za Bratislavski okraj,

Prievozská 32, P.O. Box 5, 820 07 Bratislava 27, Slovaška

Oddelek tehnične kontrole izdelkov in varstva potrošnikov

tel. št.: 02/ 58272 172-3

fax št.: 02/ 58272 170

3. PREDMET POGODBE IN POSTOPEK ZA NJENO SKLENITEV

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določenih veljavnosti. Vse cene, prikazane na spletnem naslovu, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Cena, navedena v Spletni trgovini, predstavlja vabilo uporabnikom k dajanju ponudb za nakup blaga po tej ceni. S tem, ko kupec izbere izdelek, vnese svoje podatke o plačilu (ime, priimek, naslov prebivališča, telefonsko številko in elektronski naslov) in odda naročilo, daje Spletni trgovini ponudbo za nakup in dostavo blaga po navedeni ceni. Ponudba je sprejeta, ko vam pošljemo elektronsko sporočilo z obvestilom o potrdilu naročila, s čimer se bo štelo, da je kupoprodajna pogodba sklenjena.

Kupoprodajna pogodba predstavlja kupčevo naročilo, trgovčeva potrditev kupčevega naročila ter pripadajoči Splošni pogoji za Spletno trgovino. Vse prej navedeno je dostopno na  spletni strani Trgovca (tj. Pogoji poslovanja), bodisi je bilo poslano v kupčev elektronski poštni predal. S sklenitvijo kupoprodajne pogodbe je kupec dolžan pod določenimi pogoji izpolniti vse svoje obveznosti, še zlasti obveznost plačila cene naročenega blaga. Poudarjamo, da se naročeno blago ponuja za nakup po cenah, ki veljajo v Spletni trgovini na dan naročila, ne glede na izbrani dan dostave.

Splošni pogoji za Spletno trgovino so sestavni del kupoprodajne pogodbe, sklenjene prek Spletne trgovine, in so vsakokrat dostopni med postopkom oddaje naročila, v elektronskem sporočilu z obvestilom o potrdilu naročila ter na spletni strani www.holokolo.si, v razdelku Splošni pogoji.

Kupec z naročilom blaga potrjuje, da je te pogoje poslovanja natančno prebral in v celoti z njimi soglaša.

4. ODSTOP OD POGODBE

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov trgovcu na objavljen elektronski naslov info@holokolo.si, sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno brez navedbe razloga in vrne izdelek. Ponudnik (prodajalec) ne sprejema pošiljk z odkupnino. Vse stroške vračila krije kupec. Izdelki morajo biti vrnjeni nerabljeni, neoprani in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa in obrazec za vračilo.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14-ih koledarskih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti prodajalcu nepoškodovane, neoprane in nespremenjene in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec).

Če kupec želi delno odstopi od kupoprodajne pogodbe in je bilo blago kupljeno v času posebne akcije, pogojene z vrednostjo naročila ali številom izdelkov v naročilu, je kupec dolžan vrniti celotno naročilo. V kolikor vrne samo en del naročila mu prodajalec vrne ustrezen del kupnine za blago, zmanjšano za znesek, ki je enak znesku popusta zaradi uporabe posebne akcije.

5. ROK DOSTAVE

Če je artikel na zalogi, kupec blago prejme v roku 2-3 delovnih dni. Če izdelka ni na zalogi, prodajalec kupca o tem obvesti po telefonu ali e-pošti in mu da na izbiro, da počaka na novo naročilo pri dobavitelju.

Blago odpremljamo s posredovanjem kurirske službe DPD. V trenutku, ko prodajalec naroči prevoz za paket, kupca dostavna služba po SMS sporočilu obvesti o pošiljki. V SMS sporočilu/e-pošti je navedena prevozna številka paketa, ki omogoča sledenje pošiljke ter cena odkupnine.

Za vsa vprašanja glede v vezi z vašim naročilom ali dostavo nam lahko pošljete elektronsko sporočilo na info@holokolo.si.

6. STROŠKI POŠTINE

Strošek poštnine znaša 4,90 EUR. Kupec je dolžan poravnati stroške pošiljanja ob prevzemu blaga razen v primerih:

- v poteku akcije, ki izrecno poudarja brezplačno poštnino,

- če je pri artiklu drugače navedeno (poštnina vključena v ceno),

- dostava (nad 69 EUR).

7. STVARNA NAPAKA

V primeru stvarne napake na blagu lahko potrošniki svoje pravice uveljavljajo v skladu z določbami ZVPot, ki veljajo za stvarne napake.

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana,
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
  • je ponudnik izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

8. REKLAMACIJA IN VRAČILO BLAGA

Vsak kupec ima pravico do odstopa od pogodbe v roku 14 koledarskih dni od prevzema blaga.

Prosimo, izpolnite tudi on line obrazec za vračilo blaga. Obrazec najdete klikom na povezavo: LINK NA ONLINE  FORMULAR. Izpolnite vaš e-mail in številko naročila. V obrazec navedite številko vašega bančnega računa v obliki IBAN, kamor vam bomo v 14 delovnih dneh od prevzema vrnjenega blaga vrnili  denar.

Pri reklamaciji blaga vpišite tudi kratek razlog reklamacije. Blago mora biti vrnjeno neuporabljeno, v prvotnem stanju, z vsemi etiketi in v originalni embalaži. V nasprotnem primeru lahko od vrnjene vsote odštejemo del za nastalo škodo. Shranite tudi račun o vračilu blaga (npr. potrdilo o pošiljanju), dokler ne dobite potrdila, da smo blago prejeli.

Blago pošljite po pošti priporočeno na naslov Packeta International s.r.o. - Depot Maribor, ID 904 81 768 – holokolo.si, Tržaška cesta 43, 2000 Maribor.

V primeru, da kupec v celoti ali delno odstopi od kupoprodajne pogodbe in vrednost blaga, ki ga obdrži, ne presega zneska v času naročila, ki predstavlja minimalni znesek, potreben za uveljavljanje pravice stranke do brezplačne dostave , prodajalec vrne kupcu kupnino blaga, zmanjšano za znesek poštnih stroškov, nastalih v zvezi s pošiljanjem naročenega blaga.

9. REKLAMACIJSKA DOBA

Standardni reklamacijski rok za blago je 24 mesecev od dneva dostave blaga kupcu.

Po rešitvi upravičene reklamacije se rok podaljša za čas trajanja reklamacije. V primeru neupravičene reklamacije se reklamacijska doba ne podaljša. Če je bila reklamacija blaga v zakonsko določenem roku rešena kot zamenjava blaga za novo, se reklamacija ponovi v popolnem času od trenutka prevzema novega blaga.

Reklamacija je neupravičena tudi v primeru, da je kupec izvedel očitne spremembe ali popravila brez vednosti upravljavca.

Reklamacija se nanaša na stvarne napake, narejene pri proizvodnji.

Kupec je dolžan blago po prevzemu pregledati in ugotoviti možne napake. Če bodo takšne napake ugotovljene, mora kupec to dejstvo nemudoma sporočiti Ponudniku. Za napake, ki so nastale med dostavo, Ponudnik ne odgovarja.

10. NAČIN PLAČILA

V Spletni trgovini www.holokolo.si lahko znesek blaga poravnate s plačilom po povzetju, t.j. z gotovino neposredno kurirju ob prejemu pošiljke – spletno bančno nakazilo - s kreditno kartico.

11. IZDAJA RAČUNA

Prodajalec po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun, in sicer v PDF formatu na elektronski naslov kupca. Na računu je razčlenjen skupni znesek in vsi stroški v zvezi z nakupom ter naročeno blago. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

12. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV 

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani www.holokolo.si v celoti ostali shranjeni, varovani in obdelovani s strani Ponudnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na e-novice, uporabnik dovoljuje podjetju CYCLESTORE s.r.o., s sedežem na Za koníčkom 1/D, 902 01 Pezinok, Slovaška, obdelavo in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju CYCLESTORE s.r.o., s sedežem na Za koníčkom 1/D, 902 01 Pezinok, Slovaška, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletne trgovine www.kolesarskidresi.si in podjetja CYCLESTORE s.r.o., s sedežem na Za koníčkom 1/D, 902 01 Pezinok, Slovaška. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabljal skladno z dovoljenji posameznega uporabnika, navedenimi ob registraciji. Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali elektronsko zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke za prej navedene namene.

Več o shranjevanju in obdelavi osebnih podatkov boste našli na spletni strani www.holokolo.si v razdelku Varstvo osebnih podatkov.

13. VARNOST

Ponudnik zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

14. MNENJA

Mnenja, komentarji in ocene izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjeni skupnosti uporabnikov.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj, komentarjev in ocen izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci. Ponudnik mnenja, komentarje in ocene pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva, obscena ali po mnenju Ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom ali obiskovalcem Spletne trgovine. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih, komentarjih in ocenah ter se odvezuje kakršne koli odgovornosti, ki izvira iz teh informacij.

15. IZJAVA O AVTORSTVU

Vsebina spletne trgovine www.holokolo.si, vključno s podatki, opisi izdelkov, grafično podobo, tehnologijo, slikami izdelkov ter ostalimi ne naštetimi elementi na spletnem mestu ponudnika so last podjetja CYCLESTORE s.r.o., s sedežem na Za koníčkom 1/D, 902 01 Pezinok, Slovaška ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja CYCLESTORE s.r.o. Kršitelji avtorskih pravic bodo ustrezno sodno preganjani.

16. POLITIKA UPORABE PIŠKOTKOV (COOKIES)

Spletna stran uporablja piškotke (tekstovne datoteke, ki se shranjujejo v vašem brskalniku) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadar koli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

Več o uporabi Piškotkov najdete na spletni strani Ponudnika, v razdelku Politika uporabe piškotkov.

17. KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in SMS sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, akcije promocije in druge tržne tehnike bodo ustrezno označene. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe. Jasno bo predstavljena možnost in način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

18. E-NOVICE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadar koli odjavi od prejemanja novic.

19. DARILNI BONI

Darilni bon je mogoče kupiti v spletni trgovini Ponudnika. Če ni navedeno drugače, je darilni bon mogoče uporabiti le za nakup blaga in ne za nakup drugih storitev in poplačila stroškov. Vrednost bona je označena na njem samem kot znesek, ki vključuje DDV. Darilni bon je mogoče uporabiti le enkrat v celotni vrednosti v okviru enega nakupa, ni ga mogoče uporabiti v več delih. Doplačilo je treba izvesti v finančni obliki, preplačilo se ne vrača. Darilni bon ni zamenljiv za gotovino. V primeru, da se kupec odloči uveljavljati pravico do odstopa od pogodbe, v kateri je uporabil darilni bon, mora Ponudnik vrniti kupnino v obliki darilnega bona (s pošiljanjem darilnega bona na naslov, določenim s strani kupca).

20. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

21. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Kolesarskidresi.si, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Kolesarskidresi.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na tej povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

22. POJASNILO

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 1.3.2019. Splošne pogoje ter vse ostale informacije lahko podjetje CYCLESTORE s.r.o. spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru dodatnih informacij ali vprašanj v zvezi s splošnimi pogoji poslovanja nas lahko kontaktirate po elektronski pošti na info@holokolo.si.