Varnost na kolesu: 5 razlogov, zakaj izbrati POC

Tagi:
Varnost na kolesu: 5 razlogov, zakaj izbrati POC>

Ob besedi varnost na kolesu marsikdo najprej pomisli na švedsko blagovno znamko POC, ki poleg ekskluzivne kolesarske opreme, kot so čelade, ščitniki in očala, ponuja tudi svoja lastna moderna kolesarska oblačila. Zakaj je POC tako edinstvena in zakaj je vredno vlagati v to blagovno znamko?

1. Tehnologija MIPS - najvarnejše čelade v naši ponudbi

 

Čeprav kolesarska oprema POC ne spada med najcenejše, boste z nakupom te opreme dobili zelo kakovosten in varen pripomoček, ki vam lahko celo reši življenje. 

 

Blagovna znamka POC je povezana predvsem s čeladami, ki so izdelane s pomočjo napredne tehnologije in so sinonim za varnost. Eden od razlogov, zakaj so čelade POC v kolesarskem svetu hvaljene, je uporaba sistema MIPS®.

 

Sistem MIPS® zagotavlja večjo zaščito pri nekaterih vrstah čelad. Sistem dejansko deluje kot nekakšno vzmetenje v čeladi, ki znatno zmanjša rotacijske sile in preprečuje, da bi se prenašale na možgane. 

2. Čip, ki vam lahko reši življenje

 

Ali ste vedeli, da so izbrane čelade POC zasnovane tako, da reševalcem omogočajo čim hitrejšo pomoč v primeru nesreče? Če ste ljubitelj vožnje po zahtevnem terenu in vas divjina na prostem ne ustavi, so te čelade prave za vas.

 

Izbrane čelade vsebujejo čip NFC Medical ID, v katerem so shranjene pomembne informacije o kolesarju in do katerega je mogoče dostopati takoj že na kraju nesreče. Svoj zdravstveni profil in kontaktne podatke lahko naložite neposredno v čelado. 

 

Zaradi odsevnika RECCO®, vgrajenega v zadnji del čelade, vas lahko reševalci v primeru poškodbe hitro in enostavno najdejo, ne glede na to, kje se nahajate. 

3. Leče za očala, razvite v sodelovanju s Carl Zeiss

 

Ali si prizadevate za oster, jasen pogled in prefinjen dizajn? Očala POC vsebujejo visokokakovostne leče Clarity, ki so bile razvite v sodelovanju z vodilnim podjetjem v optični industriji Carl Zeiss. Razjasnijo vaš pogled, tako da lahko jasno vidite vse izbokline na cesti, omogočajo pa tudi periferni vid. 

 

Očala imajo trpežen okvir, ki se ob padcu ne poškoduje. Odlikuje jih lahka konstrukcija. Nekatere vrste očal imajo hidrofilno gumo. Zaradi tega se očala skoraj ne premaknejo z vašega obraza in ostanejo na mestu tudi med potenjem ali dežjem. Ni treba posebej poudarjati, da je visoka UV-zaščita samoumevna pri vseh vrstah očal POC. 

4. Ščitniki, ki se vam prilagodijo

 

Poleg priljubljenih čelad in očal, POC ponuja tudi zelo udobne ščitnike. Ti so prilagojeni tako, da se s telesno temperaturo zmehčajo, ob udarcu pa takoj otrdijo in absorbirajo udarec. 

 

Ščitniki so izdelani iz pametne 3D-oblikovane mase VPD. Prav tako odlično odvajajo znoj in vlago. Ščitniki so 3D-oblike, zato se popolnoma prilegajo kolenu. 

5. Ultramoderna in prefinjena zasnova

 

Vam je všeč sodoben in privlačen dizajn? Vsa dodatna oprema POC je zasnovana tako, da nudi možnost izbire tudi za najzahtevnejše kolesarje. Poleg tega ne boste našli le kolesarskih dodatkov, kot so čelade, ščitniki in očala, po katerih je blagovna znamka POC najbolj znana, temveč tudi kolesarska oblačila te znamke. 

V naši e-trgovini si lahko ogledate nove majice s kratkimi in dolgimi rokavi. Dresi so izdelani iz funkcionalnega mrežastega materiala, ki odvaja znoj, kar boste cenili predvsem poleti. Za največje udobje je zadnji del majice podaljšan, majica pa ima silikonski zaključek in elastično manšeto.