Izbira šala za vrat in kolesarske kape - dodatki za vsakogar

Tagi:
Izbira šala za vrat in kolesarske kape - dodatki za vsakogar>

Prava oblačila niso le vprašanje udobja, temveč tudi varnosti in sloga. Med dejavnostmi na prostem ni pomembno izbrati le prave majice ali kratkih hlač, temveč tudi druge dodatke k oblačilom. Ne glede na to, ali gre za hladnejše ali toplejše dni, se splača posvetiti pozornost šalom in kapam. To je eden od cenejših predmetov v naši garderobi,ki je nujen! Danes vam ponujamo pomoč - ali mora biti izbira šala za vrat in kolesarske kape zapletena? Pred vami so dodatki za vsakega kolesarja.

Ko brskamo po ponudbi pokrival in šalov, vidimo različne modele - kaj izbrati? Vse je odvisno od vaših pričakovanj. Zastavite si nekaj vprašanj o letnem času, dolžini vaših poti, vremenskih razmerah, za katere vam primanjkuje dodatkov, ter o vaših individualnih vizualnih preferencah. 

Pokrovčki za kolesa

Kolesarske kape niso le del splošnega sloga, temveč tudi zaščitni pripomoček. V hladnejših dneh večina toplote uhaja skozi glavo. Poleti se naše glave potijo, kar je pogosto povezano z neprijetnimi občutki zaradi znoja, ki teče v oči. Poskrbite, da naglavno pokrivalo prilagodite vremenskim razmeram, in izberite pravo velikost, da povečate svoje udobje. 

Klasične kape bodo dobro služile med odpravami v toplejšem vremenu ali vadbo, saj vpijajo znoj, ki uhaja s telesa. Ekipna kapa, pisana kapa, ponosno okrašena z napisom Holokolo, ali morda kapa za vzdržljivost Castelli? Če vam je všeč preprostost, si oglejte brezrokavniško različico ali kape z vozli in trakovi. Te bodo poskrbele za vaše udobje na skromen način.

V hladnejših dneh, jeseni in pozimi, poskrbite za toplotne dodatke. Pri temperaturah od 10 do 15 °C izberite tanko kapo, ki bo zadržala nastalo toploto. Pri temperaturah pod 10 °C poiščite kapo iz debelejšega ali tehničnega materiala. Priporočamo kapo Holokolo Thermal, ki ima toplo podlogo iz flisa in tudi zelo dobro odvaja vlago. Kot pri poletnih kapah lahko izberete tudi topel naglavni trak - morda Castellijev Pro Thermal? Komplet dopolnite z ustreznim šalom za vrat, da zmanjšate možnost prehlada.

Pri izbiri naglavnih oblačil morate upoštevati nekaj pomembnih vidikov. Kapa, naglavni trak ali šal naj ne bodo predebeli. Zakaj? Med vožnjo bodo povzročali nelagodje in pritisk, ko jih bomo nosili s čelado,ki se mora prilagoditi glavi, predebela kapa pa nam lahko prepreči, da bi si jo pravilno nataknili. Prav tako je dobro, da ima pripomoček ravne šive - navsezadnje nihče ne mara, da ga nekaj pritiska!Ovratne rute

Trenutni trg športnih dodatkov ponuja zelo široko paleto ovratnih rut. Razlikujejo se po tehnologiji, uporabljenih materialih, tehničnih specifikacijah in tudi videzu. Čeprav je težko izbrati, bomo zaradi številnih možnosti zagotovo našli šal, ki bo stoodstotno ustrezal našim potrebam. Med blagovnimi znamkami, ki jih najdete pri Holokolu, so Castelli, Santini, Sportful, Biotex ali Buff.

Večnamenski šali Buff so postali priljubljeni med ljubitelji dejavnosti na prostem. Zahvaljujoč različnim tehnologijam pomagajo v sončnem vremenu, v mrazu, po mraku in v vetrovnih dneh. Coolnet UV kolesarski šal je popoln za poletne treninge in ekspedicije. Material, uporabljen za modele, ima odlične lastnosti vpijanja, spodbuja hladilni učinek in ščiti pred škodljivo sončno svetlobo – do UPF+50! Izdelki znamke Buff so idealni za uporabo pod čelado, lahko pa se uporabljajo tudi kot opornica za vrat. En izdelek in toliko možnosti!

Če iščete nekaj bolj univerzalnega, si oglejte ovratni trak znamke ALE - model Identity. Proizvajalec priporoča uporabo v temperaturnem območju od 10*C do 20*C. To je lahka različica brez podloge iz flisa, ki bo delovala v različnih pogojih. Za jesen in zimo priporočamo grelnik vratu Sportful Thermal XC - za uporabo v temperaturnem območju od 0*C do 15*C - in model Matchy istega proizvajalca.

Po našem mnenju so ovratne rute in kolesarske kape nujni dodatki v omari vsakega kolesarja! Ne zagotavljajo le zaščite pred različnimi vremenskimi vplivi, ampak tudi dopolnjujejo stil. Zahvaljujoč široki ponudbi športnih dodatkov lahko vsak najde popoln izdelek zase.


Pripravite se na nepozabne vožnje in bodite pripravljeni na vse pogoje!