Ne veste, kako se obleči v tem vremenu? Adrianova recenzija vam bo pomagala

Tagi:
Ne veste, kako se obleči v tem vremenu? Adrianova recenzija vam bo pomagala>

Morda se ne zdi tako, a zima je še vedno v polnem zamahu. Super pa je, da še vedno obstajajo ljudje, ki tudi v tem letnem času ne obupajo nad športom. Pri športnih aktivnostih v hladnem vremenu, zlasti pri kolesarjenju, je izbira pravih oblačil zelo pomembna. Zato bom v današnjem članku poskušal povzeti svoje ugotovitve in občutke v zvezi s testiranjem nove zimske jakne HOLOKOLO WINTER 2IN1. Kot pove že ime, gre za edinstven kos, sestavljen iz dveh ločenih kosov oblačil. 

Jakno sem prejel za namene testiranja, ko so bile zunanje temperature stalno pod 10 °C, nekaj dni celo pod 0 °C. Idealno vreme za preizkušanje lastnosti zimske kolesarske jakne. Skupaj sem z jakno WINTER 2IN1 prekolesaril nekaj več kot 100 km. 

Material in kroj

Visok sem 185 cm in sem izbral velikost L v črni elegantni barvi. Jakna se mi natančno prilega in me na kolesu ne omejuje. Kar se tiče materiala bi ga rad podrobneje predstavil, saj menim, da je izbira materiala tista, zaradi katere bi morali kupiti to jakno. Kot je navedeno tudi na spletni strani Holokolo pri opisu jakne, je zgornji del jakne sestavljen iz 3-slojnega laminata, ki je odporen na veter. Ta funkcija me je najbolj presenetila. Seveda v pozitivnem smislu. 

Prvo vožnjo z jakno sem naredil, ko je bila zunanja temperatura okoli 0 °C in je pihal precej močan veter. Odkar se ukvarjam s kolesarjenjem, sem nosil več deset dresov in zimskih jaken, vendar nobena od njih ni bila tako odporna na veter kot jakna WINTER 2IN1. Med celotno vožnjo domov, ko je bil veter najmočnejši, me niti za trenutek ni zeblo in zgornji del telesa je bil ves čas topel. Zato se nad materialom ne morem pritoževati. 

Kroj jakne je nekoliko specifičen. Snemljiv telovnik, ki je del jakne, se zapenja z zadrgo. Na splošno pa to ne zmanjšuje funkcionalnosti in kroj jakne je bolj vsestranski, zato je namenjena tudi za druge zimske športe in ne le za kolesarjenje. Vendar so kolesarski elementi na jakni vidni v obliki zadnjih žepov ali gumiranega zaključnega dela za boljšo držo telesu. Prijetno so me presenetile tudi elastične notranje manšete na rokavih, ki preprečujejo vdor hladnega zraka po tem, ko si že nadel rokavice. 

Izboljšave

Večjo varnost zagotavlja širok odsevni trak na zgornjem delu rokava, ki se nahaja na levi roki in je tako bližje morebitnim bližajočim se avtomobilom. Funkcionalnost podpirajo tudi žepi, ki so poleg treh zadnjih žepov nahajajo tudi na straneh, eden pa je na prsnem delu. Ovratnik je visok in na notranji strani podložen s flisom, da je vrat topel.

Povzetek

Na splošno jakni WINTER 2IN1 ne morem ničesar očitati in gre po mojem mnenju za kakovosten kos športnega oblačila. Cena te novosti je nekoliko višja, vendar je v primerjavi z jaknami drugih proizvajalcev še vedno nekaj deset, v nekaterih primerih pa tudi več sto evrov cenejša. Zaradi kakovostne izdelave in možnosti uporabe pri drugih športih je jakna WINTER 2IN1 kos, ki ne sme manjkati v vaši zimski športni garderobi.