Kolesarjenje - kakšne torbe izbrati?

Tagi:
Kolesarjenje - kakšne torbe izbrati?>

Bikepacking privablja vse več ljudi, ki želijo združiti potovanje s fizično aktivnostjo na kolesu. Ta vrsta potovanja nima omejitev - bikepacking lahko izvajate na katerem koli kolesu, na različnih razdaljah, na različnih terenih, z različnimi nahrbtniki in s ciljem, ki si ga zastavite sami. Vendar pa je vredno izbrati pravo torbo, da si zagotovite varnost in udobje na načrtovani pustolovščini. Bikepacking - katere torbe izbrati, da se boste vrnili s potovanja in si rekli: "Hočem še eno"?

Ponudba kolesarskih torb in torbic je zelo široka - vsaka blagovna znamka ponuja različne rešitve za pritrjevanje, materiale, tehnologije ali mesta na kolesu, kamor je treba namestiti našo prtljago. Ob upoštevanju načina pritrditve lahko razlikujemo med torbami:

na zadnjem nosilcu

na krmilo

pod sedežem

na/pod okvir

na sprednjem kolesu

Danes vam bomo predstavili nekaj najbolje prodajanih torb, ki jih izbirajo kolesarski navdušenci.

Na krmilu

Torbica na krmilu je odlična za prenašanje najpomembnejših predmetov v naši prtljagi - dokumentov, elektronike, telefona ali zemljevida. Nekateri najbolj prodajani modeli so opremljeni s posebnimi prozornimi žepi na klopi, zato lahko imamo zemljevid območja na vidnem mestu tudi v zahtevnih razmerah. Priporočamo prostoren model Bar iz Longusa, ki je idealen za uporabo na krmilu.

Vrečka pod sedežem 

Kolesarske torbe pod sedežem so ena najbolj priljubljenih možnosti med kolesarskimi navdušenci. Manjši modeli, kot so Performance podjetja PRO, MUD podjetja Longus ali Tube Bag podjetja Continental, so idealni za prevoz rezervnih cevi in nujnega orodja. Priporočamo, da imate na vsakem kolesu komplet za popravila - zavzame malo prostora in vas lahko reši v nepričakovani situaciji. Ponujamo Torbe Continental, ki že vključujejo cev in pritrdilne nosilce!  Kako lažje je lahko to storiti?

Za tiste, ki se odpravljate na daljšo vožnjo, priporočamo večje modele podsedežnih torb - v njih naj bodo shranjene stvari, ki jih boste med vožnjo redko uporabljali. V tem primeru priporočamo torbo Outpost, ki je prostorna, ima nepremočljiv pokrov in se zlahka zloži.

Na/pod okvirjem

Na srednji del kolesa, to je okvir, lahko namestite različne torbe - na ali pod njim. Na okvirju se še posebej dobro obnesejo torbice, ki imajo poseben prostor za telefon - tako imamo udobno kokpitno kabino z navigacijo. Takšne rešitve so idealne tudi za shranjevanje prigrizkov na poti - žele, energijski geli, ploščice, preste? Vse je na dosegu roke, kar zmanjša možnost nenadnega padca energije med potjo. Pri tem lahko priporočimo modela Media in STM podjetja Longus - imata prostor za telefon in prostor za hrano ali druge manjše predmete.

Pod okvir lahko namestimo večjo torbo, ki ustreza geometriji kolesa in lahko sprejme preostalo opremo in težje orodje. Kaj pa klasična trikotna torba Longus Trilong ali torba Pro's Discover pannier?

Torba za zadnji prtljažnik

Tistim, ki potrebujejo več prostora za pakiranje, priporočamo žepe za prtljažnik - v njih boste imeli na voljo potrebno opremo, z dodatnimi torbami na obeh straneh kolesa pa bodo poskrbele tudi za stabilnost med vožnjo.

Za različico samo za nosilec še posebej priporočamo torbo Longus RCK - zaradi zapenjanja z Velcro se prilega vsakemu kolesu. Poleg tega odstranljiv zgornji predal zagotavlja udobno uporabo med stojo. Za tiste, ki prevažajo večje količine opreme, priporočamo model CRR istega proizvajalca, ki zagotavlja do 35 litrov prtljažnega prostora, in model Triple (prostornina 42,5 litra).

Pri izbiri prave torbe je treba upoštevati dolžino potovanja, cilj, naše zmogljivosti, teren in potrebe po prtljagi. Ali vam je všeč minimalizem? Izberite možnost, ki vam je udobna. Potrebujete torbo na poti v službo? Razmislite o prtljažnih kovčkih z nosilcem za prtljago. Ne pozabite na žep za sedež s kompletom za popravilo!

Upamo, da bo pregled naše ponudbe kolesarskih torb še izboljšal vaše pustolovščine z nahrbtnikom ali, kdo ve, spodbudil nove ljudi, da se odločijo za to obliko potovanja.