HOLOKOLO SHAMROCK SET - OCENA>

Ko želim, da nov komplet koles nadomesti ali osveži tisto, kar nosim že leta, je težko izbrati med ponudbo trga. V e-trgovinah si lahko ogledate odlične fotografije, različne cene in odlično zveneče ocene.

Super je, če najdete komplet, ki vam ustreza in se počutite odlično ob vsaki vožnji ali kadar je presenetljivo dober za tisto, kar ste zanj plačali. A če nimate precej dobre predstave o tem, kaj vam ustreza, ali če nimate priporočila nekoga, ki ga poznate, se običajno to ne bo zgodilo.

V zadnjih nekaj letih sem zamenjal veliko kolesarskih dresov in kolesarskih hlač. To so bili večinoma navadni dresi, npr. iz Decathlona ali pa sem celo preizkusil komplete iz AliExpressa. Zdaj imam priložnost preizkusiti komplet HOLOKOLO set, ga primerjati in z vami deliti, kar sem izvedel.

Ta zbirka vam ponuja več možnosti, ne glede na to, ali iščete odlične zmogljivosti ali kakovost za dolgo vzdržljivostno vožnjo ali hitrejše skupinske vožnje in dirke. Tu je moj seznam in razlaga, kaj naj bi po mojih izkušnjah navdušencev najbolj skrbelo pri izbiri kolesarskega kompleta.

 

Dizajn in vzgled

Nobenega dvoma ni, da bo mene in večino nas sprva pritegnil kolesarski komplet glede na to, kako mislimo, da bo na nas izgledal. To je prvi način, kako mnogi od nas ločijo oblačila. Na podlagi videza pa nisem ocenil ali priporočil kompleta. To bom prepustil vaši odločitvi.

 

Cena

Drugi filter, ki ga mnogi izmed nas uporabljamo pred nakupom kolesarskega kompleta, je cena. Dolga leta sem uporabljal iste hlače in majico za 60 €, predvsem zato, ker so dobro delovale in nisem poskusil nič drugega. Ko sem začel več voziti, sem ugotovil nekaj pomanjkljivosti tega, kar sem imel na sebi. Zato sem vesel, da sem lahko preizkusil komplet HOLOKOLO set, ki je videti res dobro, je funkcionalen in po ugodni ceni.

Za trenutek se osredotočite na uspešnost in pozabite na blagovno znamko in ceno.
Kroj hlač HOLOKOLO NEAT je glede na širino bokov dobro zasnovan tako za suhe kot za običajne kolesarje. Čeprav so moji boki precej široki, prisežem, da so mi te hlače po meri. Mogoče za to, ker je raztegljiv material enakomerno razporejen in se ovije okoli nog, enakomerno spodaj in zgoraj. Pritisk hlač čutite v celih nogah. Ne pritiska preveč, ampak dovolj, da veste, da so vaše noge dobro podprte. Hkrati material izjemno dobro diha tudi v toplejših dneh. Zdelo se je, da se moje noge manj utrudijo, kar je plus, ko ure ure pedalirate. Seveda splošno udobje kolesa poveča uporaba visokokakovostnega gelskega vložka, zahvaljujoč kateremu vse sedi na svojem mestu, kot treba, in nikjer nič ne stiska. Iz prejšnjih izkušenj sem moral po eni uri vožnje vedno vstati in poporaviti hlače. Toda pri NEAT hlačah sploh nisem imel te težave.

Opazil sem veliko razliko, zlasti pri držanju hlač na nogah. Od konkurenčnih blagovnih znamk sem imel le slabe izkušnje s tem, da so na spodnje trakove namestili tanek silikonski trak, ki se je pri daljših vožnjah neprijetno zarezal v stegna. Hlače iz HOLOKOLO pa so me res presenetile, saj so na trakovih nameščene majhne silikonske pike, trak pa je dovolj širok, zaradi česar so hlače zelo udobne tudi na res dolgih potovanjih. Trakovi na ramena so tanki, srednje široki, elastični, močni in udobni s pravim raztezanjem.

Na splošno so hlače NEAT videti preproste, oblikovane in po mojih izkušnjah dobro delujejo.

HOLOKOLO SHAMROCK dres

Dres SHAMROCK zagotavlja veliko udobja, obliko, vidljivosti po pošteni ceni.

Dres je dolg in ima tradicionalni elastični pas, ki ga dobro drži na svojem mestu. Rokavi ustrezajo najnovejšim kolesarskim trendom, se pravi so dovolj dolgi, elastični in izgledajo resnično dobro. Na boku dresa je uporabljen material, ki je bolj zračen - povečuje splošno udobje uporabe dresa tudi v toplih poletnih dneh.

Modro-kerozinski dres, v katerem sem se vozil, je zelo dobro viden in vam daje večjo varnost med vožnjo. Varnost povečuje tudi uporaba majhnega odsevnega elementa v žepih. Zadnji žepi so dovolj globoki, zaradi česar imate prostor za shranjevanje hrane, nepremočljive jakne ali lahkega telovnika in druge opreme, ki jo lahko vzamete na dolge vožnje. Pri dresu sem pogrešal le zadrgo na enem od žepov, kajti mobitel ali ključe pogosto dajem v žep, ki ga je mogoče zakleniti. SHAMROCK je dres, po katerem zdaj pogosto posežem, saj mi zagotavlja popolno udobje med vožnjo.

Set HOLOKOLO je resnično funkcionalen in oblikovalski kos. Vidi se, da so komplet zasnovali kolesarji za kolesarje. Uporabljeni zračni materiali, funkcionalni pripomočki in odličen dizajn so tisto, zaradi česar boste ta komplet uporabljali zelo pogosto. In k temu seveda prispeva tudi super cena 59 €.

Splošno vrednotenje:

Kroj: FIT Material: Coolmax Lycra, Poliester, Elastan Žepi: 3 | Odsevni elementi: Da

Plusi:

  • kroj (udobje)
  • uporabljeni materiali
  • odsevni elementi
  • zračnost
  • funkcionalni pripomočki

Minusi:

  • manjkajoči žep na zadnji strani na zadrgo

PS: Pri izbiri prave velikosti dresa in hlač priporočam upoštevanje tabele velikosti. Tabela se nahaja na spletni strani HOLOKOLO. Tako sem naredil tudi jaz in celoten komplet mi je zelo ustrezal.