Ocena jakne Holokolo 2in1>

Ko sem izvedela, da ima Holokolo novo zimsko jakno, takoj sem jo poiskala in sem začela brati njene parametre. V prvi vrsti me je zanimala cena, ki se je zdela presenetljivo visoka v primerjavi s ceno njihovih dresov. Ko pa sem prebrala naslednje parametre – blago, iz katerega je izdelana, in dejstvo, da “2in1” pomeni snemljiv brezrokavnik, cena jakne je bila videti smiselna.  

Izbrala sem jakno v oranžni barvi velikosti S, čeprav je moja običajna velikost XS tudi pri izdelkih znamke Holokolo. Izbira večje velikosti je bila idealna in jakna se je natančno prilegala telesu z brezrokavnikom in tudi brez njega.  

Najpomembnejše merilo za oceno zimske jakne je vsekakor uporabnost jakne za različne namene, zagotovo si namreč nihče ne želi drage jakne, ki jo bo lahko uporabljal samo za kolesarjenje. Zato sem jakno takoj razpakirala in uporabila pri teku. Pri kolesarskih jaknah se pogosto zgodi, da so rame jakne pomaknjene malo naprej, zato je lahko že najmanjši gib z roko neprijeten, pri daljši uporabi pa postane celo boleče.

Jakna Holokolo pa me je tudi iz tega vidika že ob prvi uporabi pridobila na svojo stran. Gibanje v ramah, prav tako pa tudi gibanje celotne roke je popolnoma naravno in brez občutka vlečenja, zaradi česar boste pri teku uživali. Lahko si celo zamislim, da bom lahko to jakno uporabila tudi za tek na smučeh.  

In zdaj se približujem najbolj pomembnemu, in sicer lastnostnim kolesarske jakne ob uporabi na kolesu. Zaradi ozkega kroja se jakna dobro prilega telesu - tudi po odstranitvi brezrokavnika. Silikonski trakovi na zadnjem delu poskrbijo, da se jakna ne spodviha in si ne prehladite križa, za kar obstaja velika nevarnost pri temperaturah pod ničlo, za katere je jakna prvenstveno namenjena. Ker kolesarim pretežno v temi, cenim barvo in izrazite odsevne elemente. Izbrani material spada med najboljše materiale, ki sem jih kdaj lahko preizkusila.

Jakna je topla in elastična, hkrati pa elastičnost ni v škodo vodoodpornosti, zato boste ostali suhi tudi ob nenadni plohi. Bonus točke jakna pridobi zaradi razporeditve žepov. Trije žepi na hrbtu bodo prišli prav zlasti med kolesarjenjem, žepa v sprednjem delu in žep na prsih bodo dobrodošli pri drugih športih, pri katerih niso najboljša opcija žepi na hrbtnem delu.  

Nekaj stvari pa bi jakni lahko očitala. Največja pomanjkljivost, vsaj zame, je bil zaključek zadrge ob vratu, ki je dokaj moteč in praska kožo, če jakne ne zaprete čisto do konca. Ta pomanjkljivost pa se lahko spregleda, saj pri temperaturah, za katere je jakna namenjena, je dobro uporabljati ovratno ruto, ki razen drugega prepreči tudi praske od zadrge. Po drugi strani pa je velika prednost jakne način priključitve brezrokavnika.

Pri »2v1« izdelkih se pogosto zgodi, da izdelek na koncu ne izpolnjuje niti ene funkcije. To se pri jakni Holokolo ni zgodilo, saj je brezrokavnik dobro pritrjen v jakno, zaradi tega se poveča grelna sposobnost že tako tople jakne, hkrati pa se ne poslabša oprijem in udobnost kompleta.  

Kar zadeva mene, jakna Holokolo 2in1 je neprekosljiva zaradi edinstvene kombinacije lastnosti kolesarske jakne in jakne za različne vrste športa. V primerjavi z jaknami s podobnimi lastnostmi jakna holokolo ni samo zelo konkurenčna, ampak je zaradi snemljivega brezrokavnika tudi boljša za nižjo ceno.