Nakup>

Postopna razgradnja kolesarskih cunjev in čevljev me je prisililo, da sem začel gledati nazaj po nakupu novih stvari. Gledal sem čevlji v eni trgovini, kratke hlače v drugi in dolge hlače v tretji. Potem pa sem si na srečo spomnil, da na spletu Holokolo prodaja čevlje in tudi kolesarske krpe :-) In še večje presenečenje celo vse številke, z bogatim izborom na zalogi.

 Ko je zaponka na starih MTB čevljih pred zadnjo vožnjo skoraj odpadla, sem se moral odločiti za hiter nakup. Sem prav ta oseba, ki sovraži nakupovanje, in ko nekaj potrebujem, želim nakupiti več stvari naenkrat, tako da imam lahko mir.

Zato ker živim v Bratislavi, pičim naravnost v fizično trgovino, ki naj bi jih Holokolo še več razvil v drugih državah in morda v drugih mestih po Slovaški.

Že pred nakupom si v miru ogledam na spletu, kaj želim MTB čevlji Gaerne, ne želim samo črne, ampak tudi druge barve, tudi srebrne, kot moje kolo (očitno usklajene barve pospešujejo hitrost), škoda le, da ni mogoče vzeti na levi nogi velikosti 47 in desno 48 :-) Zmagala je prava.

MTB kratke hlače so prišle naslednje. Odkar sem Haven uporabljal že več kot tri leta in so razpadli, sem potreboval nujno nove. Scottovi čevlji barve Khaki so mi padli v oko, velikost mi je tudi popolnoma ustrezala.

In ko sem že v trgovini, je treba kupiti tudi zimske hlače zato ker moje so po zimskem padcu na ledu zašite. Kljub dejstvu, da sem maksimalno zadovoljen z originalom, ki sem ga želel ponovno kupiti, je le Holokolo glede na blagovno znamko ne prodaja, zato sem dal priložnost drugi blagovni znamki  iz njihove ponudbe. Odločitev med Castelli in Santini je dobil Santini,, kar je odločilo tudi  velikost  XXXL na zalogi. In kaj, leta kolesarjenja so se podpisali tudi na moja lepo gojena stegna in pač potrebujem večjo velikost :-)

Poleg nakupovalne mrzlice se je peljala tudi moja žena, ki je običajno podedovala moje stare čelade, a sem ji želel osrečiti z čisto novo znamke Limar. Limar je čelada, ki ji popolnoma zaupam. Prepričala me je tudi s svojo lahkotnostjo in praktičnostjo.

Nakupovanje je bilo zaključeno nakupom bombažne majice iz delavnice Castelli, ki sem jo opazil že na zadnjem obisku trgovine pred pol leta, vendar takrat niso imeli moje velikosti. Izjemno sem obseden s majicami, zato sem se po letu dni osrečil z novo, kolesarsko majico.

Še en nakup bo mogoče čez pol leta, ko se obrabljene stvari v moji kolesarski garderobi spet naberejo.

Zelo cenim široko ponudbo trgovine Holokolo, kjer lahko kupite vse pod eno, bodisi virtualno ali fizično streho.

Manjkajo mi samo dodatki, kot so luči, ogrinjala, orodje, vendar ne morem imeti vsega. Morda nas bodo s ponudbo opreme s časom presenetili.