SUPERLAHKA MAJICA SIX2 SML - SKRIVNO OROŽJE ZA KOLESARJENJE V EKSTREMNI VROČINI

Tagi:
SUPERLAHKA MAJICA SIX2 SML - SKRIVNO OROŽJE ZA KOLESARJENJE V EKSTREMNI VROČINI>

Zadnjih nekaj poletij je bilo vreme zelo vroče. Temperature nad 35 stopinj niso več redkost. Po mojem mnenju se je nemogoče popolnoma aklimatizirati na treninge in dirke v takšnem "safariju", zato je vsaka fizična aktivnost, ki jo izvajamo, zaznana kot težja. Na srečo je v sodobnem času na voljo veliko materialov, ki nam omogočajo, da tudi v tako zahtevnih razmerah dosežemo vrhunske rezultate. V tem članku vam bom predstavil svoje "skrivno orožje" proti ekstremni vročini - majico SIX2 SML SUPERLIGHT.

TEŽAVE S PREGREVANJEM TELESA

Sem eden od kolesarjev, ki se redno udeležujejo dirk. Kolesarske dirke se običajno začnejo okoli 11. ure, zato svoje telo redno izpostavljam ekstremnim razmeram. V preteklosti sem imel veliko težav s pregrevanjem telesa. V "izlivih" mi je kri dobesedno vrela v žilah in včasih sem se prekuhal do te mere, da sem dobil mrzlico, kar je že zadnja faza tega stanja. Na vsaki dirki, na kateri sem se pregrel, sem moral nato upočasniti tempo in se sprehajati naprej po pokrajini. Prelomnico sem doživel, ko sem odkril prednosti termo perila, namenjenega za ekstremno vročino.

RAZLOGI ZA PREGREVANJE TELESA

  1. Vsak kolesarski dres nima faktorja zaščite pred UV žarki, zato bo sonce "zažgalo" tudi vašo kožo, kar bo hitro zmanjšalo vašo zmogljivost, občutek vročine pa je zelo neprijeten.
  2. Pri vožnji brez termoprijema ste popolnoma premočeni z znojem, vaše pore ne morejo dihati, zato se telo nima časa ohladiti, kot bi moralo.
  3. Zaradi majice, ki jo nosiš, imaš na telesu le mokro krpo. Temperatura v gozdu, na travniku, v hribih in na vzpetini se dinamično spreminja, zato ste bolj občutljivi na te razlike. Ko prideš iz gozda (kjer te v senci in na spustu prepiha) na vroč travnik, boš preprosto omedlel in boš moral upočasniti zastavljeni tempo.
  4. Ko vas na spustu prepiha, lahko brez termike občutite ohladitev, kar ni dobro za vaše zdravje. Najpogosteje je to spodnji del hrbta, ki je najbolj obremenjen, saj se ohladi in lahko naslednjih nekaj dni čutite neprijetno bolečino na tem področju.

IZ ČESA JE IZDELAN MODEL SIX2 SML SUPERLIGHT 

Trenutno vozim termalno majico italijanskega podjetja SIX2 SML SUPERLIGHT. Majica je izdelana iz polipropilena in ogljikovih vlaken. Primeren je za vse športe pri visokih temperaturah. Izdelek je priporočljivo nositi v neposrednem stiku s kožo pod športnimi oblačili. Maksimalna zaščita pred znojem, ohranja kožo suho in preprečuje nastajanje neprijetnih vonjav. Prav tako skrbi za pravilno termoregulacijo telesa, kar je ključnega pomena za športne dosežke.

KAKO SE PRILEGA MOJEMU TELESU 

Majica ima odličen športni kroj, je popolnoma elastična in zelo udobna v stiku s kožo. Pravzaprav sploh nimam občutka, da imam kaj na sebi. Ne prilega se pod majico in z njim sem zelo zadovoljen. Če jo boste naročili, naročite velikost, ki je za eno številko večja od vaše velikosti obleke.

KAKŠNE PREDNOSTI ČUTIM MED VOŽNJO V NJEM

 

Marsikdo bo še vedno rekel, da je plastenje v takšni vročini nesmiselno, in dolgo časa sem tako mislil tudi sam. Bilo je ravno nasprotno. Jasno je, da mi je še vedno toplo, vendar je moje telo med vadbo suho in ne občutim tako občutljivo temperaturnih razlik. Material ohranja konstantno telesno temperaturo ves čas predstave. Tudi na vzponih po odprtih travnikih, kjer Garmin kaže 39 stopinj, se ne počutim prekuhano. Na spustih me ne raznese, tako da varujem tudi svoje zdravje. Odkar ga imam, se nisem niti enkrat pregrel in na dirki ali treningu lahko dosežem polno zmogljivost.

Če ne morete optimalno delovati v tako zahtevnih razmerah, kot je ekstremna vročina, vam priporočam, da preizkusite termo majico SIX2 SML SUPERLIGHT kot enega od materialov, ki lahko pripomore k večjemu udobju med dirko ali treningom, kjer morate delovati maksimalno. Majico lahko najdete na spletni strani Holokolo, kjer je na voljo tudi v čudovitih barvah.