Zakaj nositi funkcionalno termo spodnje perilo in kako zanj skrbeti?

Tagi:
Zakaj nositi funkcionalno termo spodnje perilo in kako zanj skrbeti?>

Termo spodnje perilo ali funkcionalno spodnje perilo je priporočljivo nositi kot spodnji sloj pod vašimi športnimi oblačili, naj gre ali za kolesarska ali smučarska oblačila. Odlično pa je tudi za nešteto drugih športov, kot so tek, pohodništvo, tek na smučeh itd., Lahko se nosi tudi za priložnostno uporabo ali rekreacijo.

Naloga številka ena termo spodnjega perila je odvajanje znoja s telesa, bodisi v  drugo plast oblačil ali izhlapevanjem vlage v zrak. Polipropilenska vlakna so antialergična, odporna na glive in bakterije in jih človeška koža dobro prenaša. Polipropilen absorbira zelo malo tekočine, ima majhno težo in toplotno prevodnost. Vlakna so močna in zadržujejo rahlo negativen električni naboj. So kemično odporni, zato jih ni mogoče obarvati. Poleg tega, če termo spodnje perilo vsebuje ogljikova vlakna, potem tudi primerno vzdržuje vašo telesno temperaturo. Glede na sezono ga lahko razdelimo v tri kategorije:

  • POLETJE - takšno termo spodnje perilo je zasnovano v največjo vročino, ko temperatura zraka in vlaga preprečujeta vaši koži dihanje. Material je večinoma mrežast in izjemno lahek ter služi kot vmesni sloj oblačil, s čimer preprečuje tudi neprijetno stiskanje na kožo znojnih in mokrih oblačil. Spodnje termo perilo odvaja znoj navzven, kar ustvarja občutek suhega telesa. Oglejte si majice brez rokavov BIOTEX POWER ali SIX2 SMR2. 
  • 4 SEASONS – – izdelki s takšno oznako so namenjeni nošenju skozi vse leto in ponavadi kot podloga, ki je neposredno v stiku s kožo. Imajo odlične izolacijske in zračne lastnosti, ohranjajo kožo suho, odpravljajo vlago in s tem povezan občutek mokrih oblačil. Nošenjem takšnih oblačil tudi preprečite nenadno ohlajenje in občutek zime, ko prenehate z aktivnostjo. Izbirajte med široko paleto krojev in barv v naši spletni trgovini, bodisi s kratkimi rokavi, na primer majico BIOTEX HIGHTECH WARM ali majico z dolgimi rokavi  SIX2 TS2
  • ZIMA – perilo za zimo je zasnovano tako, da ga lahko nosite pri nizkih temperaturah (pod 5 ° C), zato vam ni treba porabiti svoje dragocene energije za ogrevanje telesa. V takšnih pogojih je potreben spodnji sloj oblačil, ki ne samo ohranja telesno temperaturo, temveč tudi odvaja. Takšno termo spodnje perilo ima običajno gosto in čvrsto tkanje, kar zagotavlja termoregulacijo in če materialu dodate Merino volno, v vaši osnovni opremi zagotovo ne sme manjkati. Priporočamo majico BIOTEX CUBIC LONG ali SIX2 SERAFINO MERINO.

ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE

Pri običajni uporabi zadostuje, da termo perilo ročno operemo v mlačni vodi, brez uporabe kakršnihkoli izpiralnih sredstev in pustimo, da se posuši na zraku. Ker vlaknine skorajda ne absorbirajo tekočine, se perilo hitro posuši.

Če pa menite, da je perilo umazano in ga želite vseeno oprati v pralnem stroju, si najprej dobro oglejte nalepko o vzdrževanju, natisnjeno ali prišito na perilu. Termo perilo perite pri najvišji temperaturi 40 ° C. Uporabljajte posebne detergente, ki so namenjeni pranju termo bombaža in ne uporabljajte mehčalca tkanine - sicer boste zmanjšali zmogljivosti vlaken. Termično spodnje perilo je priporočljivo prati na hrbtni strani, po možnosti v posebnih vrečkih za perilo, da perilo zaščitite pred morebitnimi zadrgami ali drugimi kovinskimi ali plastičnimi našitki. Termo spodnje perilo lahko sušite v pralnem stroju.