Santini spreminja proizvodnjo: Zaščitna maska za obraz namesto kolesarskih oblačil

Tagi:
Santini spreminja proizvodnjo: Zaščitna maska za obraz namesto kolesarskih oblačil>

Santini, znano italijansko podjetje, ki proizvaja kolesarska oblačila in kolesarske dodatke, prilagaja vse svoje proizvodne zmogljivosti in začenja s proizvodnjo zaščitnih mask za obraz.

Odziva se na izzive italijanskih politikov in na razširjeno pandemijo koronavirusa, zaradi katere v Italiji dnevno umirja več kot sto ljudi. Podobno se je že odzvalo več velikih italijanskih podjetij.

Santini je pridruženo lokalnemu proizvajalcu tekstila Sitip in načrtuje, da bo že od ponedeljka, 23. marca, dnevno izdeloval več kot tisoč zaščitnih mask za obraz. Sedaj v podjetju čakajo samo na testiranje prototipa.

Sedež podjetja je v provinci Bergamo, neposredno na najbolj prizadetem območju Lombardije. Prvih tisoč zaščitnih mask bo dostavljenih predvsem znotraj domače pokrajine Bergamo. Enodnevne maske ludje tukaj uporabljajo kar en teden zaradi pomanjkanja mask.

Santini oblači elitno cestno kolesarsko ekipo Trek - Segafredo, pa tudi svetovnega in evropskega kolesarskega prvaka, saj je partner Mednarodne kolesarske zveze (UCI). V preteklosti oblačila tudi ekipe Mapei, Team Katusha, GreenEDGE, Vacansoleil in 25 let dobavljala roza dres za zmagovalca Giro d'Italia. Oblači tudi slovaško reprezentanco in priljubljenega Petra Sagana, ki zastopa Slovaško.