10 razlogov, zakaj bi moralo več žensk začeti kolesariti

Tagi:
10 razlogov, zakaj bi moralo več žensk začeti kolesariti>

Drage dame, ta članek je posebej za vas, in če mogoče razmišljate o nakupu svojega prvega kolesa, vam bodo morda ti razlogi pomagali, da se za to zdaj zares odločite.

"Želim vseh motivirati in navdihniti. Moj velik cilj je pritegniti na kolo več žensk. " Naj vam bo motivacija nizozemska kolesarka Marianne Vos, ki si je v karieri prislužila osem naslovov svetovne prvakinje, dve olimpijski zmagi in dva naslova evropskih prvakov ter en naslov svetovne prvakinje v kategoriji junior.

Po statističnih podatkih moški kolesarijo trikrat več kot ženske in skoraj štirikrat daljše poti. Ampak je veliko razlogov, zakaj bi morale ženske začeti kolesariti, zato mi v Holokolo, pa tudi številni drugi kolesarski navdušenci, upamo, da se čim več žensk pridruži h klubu kolesarjev. Tukaj je 10 razlogov, s katerimi vas bomo zagotovo prepričali.

Kolesarjenje je prav gotovo dobro za več stvari

Kolesarjenje je preprost in zabaven način, kako vnesti v svoje življenje redno telesno aktivnost. Priporoča se vsak teden opraviti 150 minut zmerne aerobne vadbe - prav zato je kolesarjenje najboljša izbira!

Ženske smo po naravi bolj dovzetne za določene zdravstvene težave in zato je pomembno, da za svoje telo skrbimo kar se da najbolje. Ena najboljših stvari pri kolesarjenju je, da kolesarjenje zmore prav vsak. Ne glede na to, ali ste popoln začetnik ali ne, lahko svojo delovno obremenitev prilagodite svoji telesni pripravljenosti in ciljem.

Druga odlična stvar pri kolesarjenju je, da je praktično brez udarcev, tako je kolesarjenje pravzaprav odlična kardio vadba pri kateri vaše telo ne trpi nobenih obremenitev, zlasti kolena in sklepe. Tudi pri zmerni obremenitvi vidno izboljša vašo kondicijo in moč.

Kolesarjenje je dobro tudi za dušo

Znano je, da ima redno kolesarjenje zelo veliko pozitivnih učinkov na telo, toda čedalje več se opazijo koristi, povezane s kolesarjenjem, ki pozitivno vplivajo na našo dušo. Ženske morajo pogosto (tako kot moški) trpeti vsakodnevni stres pri delu in domačem okolju, kar je pogosto povezano s tesnobo in depresijo. Motivacijo za vadbo in telesno aktivnost je včasih težko najti, apmak kolesarjenje je pa res odličen način, da si očistite glavo. Že samo pol ure kolesarjenja vam bo zagotovo pomagalo zmanjšati raven stresa po napornem dnevu in tako izboljšati duševno zdravje pedal po pedali. Čas, ki ga preživimo v naravi, je balzam za dušo in telo. Veselje iz vožnje vam zagotovo dvigne razpoloženje takrat, ko se vam zdi, da je vsega preveč

Pomaga lajšati simptome ženskih težav

Pri menstruaciji, krčih, menopavzi ali predmenstrualnih sindromih večina žensk meni, da je vadba zadnja stvar, na katero pomislijo. Vendar pa lahka vadba simptome olajša. Kolesarjenje je odlična izbira, saj gre za vadbo brez udarcev, ki ne preobremenjuje telesa.

Krepi prijateljstvo

Kolesarska skupnost, to so prijateljski in prijazni ljudje. Kolesarjenje je lahko zelo družabna dejavnost in ostali kolesari vas bodo še dodatno motivirali, da se usedete na kolo in se pridružite svojim prijateljem. Če vam uspe dobiti skupino, s katero boste redno kolesarili, polno prijateljev, ki vas bodo spodbujali, ste zmagali!

Pomaga vam preživeti več časa z družino

Podobno kot z vašimi prijatelji lahko kolesarite s svojo družino. Ker kolesariti zmorejo vsi, lahko vključite svoje otroke in partnerja. To vam bo odprlo vrata za nove priložnosti, da bo vaša družina zdrava in v kondiciji, hkrati pa kakovostno preživite skupni družinski čas. Kolesarske počitnice in dogodivščine so prav tako zabavne in lahko doživite veliko novih dogodivščin.

Kolesarska oblačila zdaj niso samo praktična, ampak tudi zelo modna

Dolgo časa je bilo težko dobiti kolesarska oblačila, ki ne bi bila samo kakovostna, ampak tudi ustrezala estetskemu vidiku. Zlasti za nas, za ženske. V 18. stoletju so se morale ženske voziti s kolesi v orjaških krilih, ki so se vedno zataknile v njihove pedale in ovirale pogled. Toda na srečo smo od takrat šli skozi pravo evolucijo.

Zdaj imamo res širok izbor praktičnih in estetskih oblačil. Zahvaljujoč njej se lahko na kolesu počutimo ne samo udobno, ampak tudi samozavestno. Oglejte si našo žensko kolekcijo na Holokolo - zagotovo si boste izbrali.

Dobro za planet

Bolj ko se ljudje vozijo na delo z avtomobilom, več emisij in onesnaževal v zraku narašča. Vse več ljudi se v službo vozi s kolesom. To je zdravo in do okolja in predvsem do naše denarnice. Zaslužimo si čistejši zrak, ki bo neposredno vplival na naše zdravje in zdravje naših bližnjih. Jasno nam je, da to ni mogoče vsak dan, a vsakič, ko izberemo kolo kot prevozno sredstvo, bodisi za delo ali samo za nakup špeže, bomo prispevali k bolj zdravemu planetu.

Pomaga izboljšati delovno uspešnost

Na splošno velja, da zaposleni, ki kolesarijo na delo, so bolj uspešni. To je predvsem posledica dejstva, da jutranja ura hitenja ali stresna cesta v gneči mestnega prevoza pogosto povzroči, da ljudje zgodaj zjutraj prihajajo na delo že v slabem razpoloženju. Po drugi strani kolesarji prihajajo v službo nasmejani in polni energije, zadovoljni z jutranjim treningom. To je še posebej pomembno, če imate sedeče delo.

Tako kolesarjenje na delo ženskam pomaga, da izboljšajo svojo delovno uspešnost, produktivnost in aktivnost čez dan, kar lahko poveča možnosti poslovne rasti.

Velika izbira koles na trgu

Trg danes ponuja več vrst koles za različne namene. Če si sami ne veste izbrati, se obrnite na strokovnjake, ki vam bodo z veseljem svetovali. Na kratko bomo povzeli vse možnosti:

  • Gorska kolesa (MTB) – za navdušence, ki se vozijo po terenskih poteh
  • Kros in treking kolesa – primerna za izlete in za lažji teren
  • Mestna kolesa – za vožnjo po mestu in vsakodnevni prevoz na delo
  • Električna kolesa – olajšajte vožnjo in uživajte v kolesarjenju kot še nikoli!
  • Cestna kolesa - za športne in cestne dirke

Povečuje samozavest

Morda je najpomembnejši razlog, zakaj bi morale ženske kolesariti več, to, da kolesarjenje pomaga povečati samozavest v službi, doma in v vsem, kar počnete.

Vsak delček časa, ki ga lahko ukradete samo zase, drage dame, se lahko pozitivno pripiše vaši samozavesti. S kolesarjenjem se spravite v formo, se boste počutile dobro in spoznate nove prijatelje, kar vam bo zagotovo povečalo samozavest na vseh področjih vašega življenja. Še posebej pomemben razlog je, da čutite kako se vam izboljšuje kondicija in lahko prehodite vse več in več kilometrov.

Začnite, dame! Na svetu je toliko žensk, ki so s kolesarstvom uspešne in resnično nič ne more preprečiti, da vam ne bi uspelo.