TOP hrana, ki krepi imunski sistem

Tagi:
TOP hrana, ki krepi imunski sistem >

Če želite okrepiti svoj imunski sistem si lahko pomagate tudi s prehrano. Ljudje pogosto kupujejo stvari, ki so brez prave hranilne vrednosti, in pogosto pozabljajo kupiti kakovostno hrano, ki ima bogat vir vitaminov in mineralov. Vsak dan bi moral vsak zaužiti vsaj pol kilograma svežega sadja in zelenjave ne glede na težo. Do nedavnega smo lahko vsak dan kupovali svežo hrano, danes pa so razmere drugačne. Zato smo za vas izbrali kakovostna živila, ki imajo daljši čas uporabe, hkrati pa so zdrava in krepijo imuniteto. Dober tek in na zdravje!

TOP hrana, ki krepi imunski sistem in hkrati ima daljši čas uporabe

  1. Orehi, odlična hrana za zdravje

Oreščki vam bodo pomagali preprečiti lakoto, obnavljati energijo, imajo daljši čas uporabe in so tako idealni za dopolnitev vaše prehrane med kolesarjenjem. Vsebujejo približno 25% beljakovin in 40% "dobrih" maščob, ki so sestavljene iz omega 3 maščobnih kislin. Te so odlične za srce in možgane.

Orehi vsebujejo največ omega 3 maščobnih kislin in telesu dodajo železo, kalcij, fosfor, kalij in cink. Lešniki imajo največ vitamina E, ki je naravni antioksidant. Lešniki spadajo med najbolj zdrave oreščke v naši prehrani. Kešu oreščki vsebujejo veliko magnezija in nam pomagajo preprečiti krče v mišicah in zmanjšati mišično napetost. Poskusite okuso arašidovo-karamelno bar POWERBAR.

  1. Najbolj zdravi bonboni na svetu - suho sadje

Koncentrat mineralov, vitaminov, vlaknin in sadnega sladkorja (fruktoza), ki je zelo okusen in v razumni količini nam ne škoduje. Pri sušenju sadje sicer izgubi svojo lepoto, zagotovo pa ne na kakovosti. Postopek sušenja ohranja aktivne sestavine, flavonoide, minerale in vitamine v celoti. Izjema je le vitamin C. Imejte ga vedno pri sebi namesto bonbonov ali drugih prigrizkov.

Posušene brusnice vsebujejo še več antioksidantov kot sveže. Zdaj si samo izberite, tisto ki vam je najbolj všeč  Majhen nasvet: Pri nakupu upoštevajte vsebino in vrsto uporabljenega konzervansa, izogibajte se sadju, ki vsebuje oznako E220 ali žveplovega dioksida. Pred jedjo sadje vedno sperite z vodo.

POWERBAR prigrizek ima tudi različne okuse brusnic, malin in jagod.

  1. Pravilo "hladnejše je boljše"

V maščobi topne hranilne snovi vključujejo na primer vitamina A in E. Te se obdržijo tudi po zamrzovanju in postanejo uporabnejše tudi po predelavi. Najprimernejša zelenjava za zamrzovanje je korenje ali brokoli, ki ima odlične protivnetne in antioksidativne učinke, bogate z viri vlaknin in folne kisline. Ščiti oči in kožo pred ultravijoličnim sevanjem. Špinača tudi ne sme manjkati v zamrzovalniku.

Korenje ali jabolko zdržijo dolgo skladiščenje tudi zunaj zamrzovalnika, če jih shranite pravilno. Lahko z njih naredite različne solate in jih malo sladkate z medom. Njami.

  1. 4. Tri top živila

Goba Maitake, česen, ingver. Maitake ima neprecenljive protivnetne, protivirusne in protirakave učinke, vsebuje beta glukan, ki pomaga sprožiti imunski sistem (priporočljiva je pri virusih, bakterijah, glivičnih okužbah, zajedavcih, avtoimunskih boleznih, alergijah in oslabljenem imunskem sistemu). Suha goba Maitake je odlična za juhe in omake.

Ingver pomaga vzdrževati zdrav imunski sistem in je jasna izbira za zdrav dihalni sistem. Česen pa se bori proti mikrovirusom, je močan antibiotik in ima protiglivične in protivirusne učinke.

  1. Imunitetna bomba

Kislo zelje fantastično vpliva na imunost, saj je bogat vir probiotikov in živil, je bogato z vitamini C, B3, B5, B6 in B12, minerali in elementi v sledeh, predvsem kalijem, železom, magnezijem, cinkom in fluorom. In v kuhinji si z njega lahko pričarate veliko okusnih jedi.

  1. Stročnice

Stročnice so hranilno izjemno bogata živila, saj poleg kompleksnih ogljikovih hidratov vsebujejo še vitamin B, ki pomaga vzdrževati zdrav živčni sistem in optimalne duševne funkcije. S pravilno toplotno obdelavo jih je lažje prebaviti. In še posebej, zdržali vam bodo na zalogi dolge mesece.

Uživajte v kolesarjenju, zdravo jejte, veliko spite, se regenerirajte in ostanite zdravi J