KAKO NAJ MI PAŠE MTB DRES?>

Dresi gorskih koles (MTB) so izrezani posebej za določeno vrsto kolesarjenja. Zato je pred nakupom zelo pomembno vedeti, kateri način vožnje vam najbolj ustreza. Pri tem aerodinamika ne igra tako pomembne vloge kot pri cestnem kolesarjenju, morda z izjemo dresov XC, ki so bolj oprijeti.

Ko preizkušate dres MTB, pomislite na položaj, v katerem boste sedeli na kolesu. Vsekakor se ne smete počutiti, da ste kakor koli omejeni, saj bo vaše telo veliko bolj v gibanju kot na cestnem kolesu. Morda imate na sebi tudi različne ščitnike, zato naj bo dres ohlapnejši.

Pomislite, kje in kako dolgo se boste vozili. Če bodo zaraščene poti ali downhill, vas bodo dolgi rokavi zaščitili pred vejami. Če nameravate nositi nahrbtnik ali se voziti v vročini, ne pozabite na prezračevane plošče, ki bodo povečale vaše udobje.

Če ste začetnik in potrebujete nasvet o osnovnih vrstah gorskega kolesarstva, ne zamudite Adamovega bloga RAZMIŠLJATE O NAKUPU MTB? TU SO NASVETI ZA VAS! Tu boste spoznali razlike med trail, XC, Enduro ali Freeride kolesom. Tako se boste lažje odločili, kateri slog dresa MTB boste potrebovali.

      Pa pojdimo na te drese.

 1.     XC (Cross Country) dres

Na prvi pogled se takšne obleke ne razlikujejo od tistih cestnih. In res, ne bi bilo ciklo faux pas, da bi takšen dres uporabili na potovanjih ali na gramozu. Kroj je zožen, zato ni nevarnosti, da bi odvečni material »trepetal«. In verjetno ne boste imeli pri tem stilu vožnje nahrbtnika, zato boste uporabili zadnje žepe.

Sanitini Trek TFR XC 2021 Factory Racing

Lahek, zračen, močan dres s kratkimi rokavi in ​​zadrgo po celotni dolžini. Zahvaljujoč tkanini iz poliestra iz mikrovlaken in kroju rokavov zagotavlja kakovostno izvedbo. Silikonski pas v spodnjem delu zagotavlja popolno prileganje telesu med vožnjo.

Holokolo Trace

Dres je izdelan iz prijetnega, tesno prilegajočega se materiala, ki odvaja znoj in zaradi silikonskega roba odlično drži na mestu tudi med vožnjo. Zahvaljujoč unisex kroju in okrepljenim zadnjim žepom se popolnoma prilega in lahko nosi vse vaše potrebe vožnje.

 1.     Trail ali Endurodres

  Ti dresi so običajno narejeni iz debelejših in trpežnejših materialov s ploščami iz lažje tkanine za boljšo zračnost. Kroj bi moral biti podoben majici, vendar iz tehničnih tkanin in posebnih krojev, ki vam bodo olajšali prilagajanje vožnje s kolesom. Prav tako imajo ohlapno prileganje, ki se prilega ščitnikom pod njim.

   

  Holokolo MTB kolekcija

  MTB dresi, oblikovani v delavnici Holokolo, so navdihnjeni z uspešno kolekcijo cest in so obogateni z novimi originalnimi modeli. So elegantni, funkcionalni in dostopni vsem.

  Kroj za prosti čas in funkcionalen material bosta dopolnila vašo izkušnjo med vožnjo, najsi gre za gozdne poti ali za družinske izlete.

   

Alé Arrow

Dresoi Arrow so kombinacija tehničnega in udobnega. Močni in udobni materiali so prava kombinacija za hitre spuste in močna čustva. Lahkost in zračnost majice so zasnovani tako, da zagotavljajo največji občutek udobja.

Scott Trail Vertic Lady

V dirkalnem kroju, s 3D mrežico na hrbtu in podaljšanim hrbtom, je majica SCOTT Trail Vertico videti tako dobro, kot deluje.