Zakaj je kolesarska oblačila boljša od trenirk?

Tagi:
Zakaj je kolesarska oblačila boljša od trenirk?>

Kolesarska oblačila nudijo številne koristi za vožnjo. Ali ste začetnik ali napreden. Ne glede na to, ali ste kolesar z zmogljivostmi, učinkovit potnik ali sproščeno občudovanje narave. Pridobili smo najpomembnejše prednosti kakovostnih kolesarskih majic, jopičev in hlač.

Rokavi na dresih in jopičih se navadno segajo "do rokavic", da skrijejo občutljivo območje zapestja pred pojavom toplega ali hladnega zraka. Hrbtni del hrbta v značilnem prednjem loku rahlo podaljša kolesarski dresi in jakne. In zahvaljujoč oprijemu kolesarskih hlač ne boste po nepotrebnem zanikali pedal in drugih delov kolesa.

Vezava kolesarskih oblačil bolje prepreči telesu neželene obiske žuželk. Izboljša tudi pretok zraka skozi telo, zmanjšuje upor zraka. Tudi proizvajalci prilagodijo razporeditev vrečk in varnostnih reflektorjev potrebam kolesarjev. Poleg tega kakovostne tkanine ščitijo kožo pred sončnimi opeklinami, staranjem in modricami.

(Ne) pretok vode

Termoregulacija je skorajda samostojna znanstvena disciplina v kolesarstvu, odpornost oblačil na vodo je pomembna, saj nas dežne kaplje pogosto presenetijo. Obenem je zračnost uporabljenih materialov pomembna za zdravo vožnjo, tako da znoj ne ostane na koži. Da bi izparili proč in da nas ne poškoduje.

In ne pozabimo na psihologijo in občutek pripadnosti. Oblečen v kolesarske obleke kot zmagovalec Tour de France ali podobno dvema prijateljema iz lokalnega minipelotona ima svoj čar.